Аларми и Алармени Системи

slide

Местоположение на фирмата

СЕРВИЗЪТ НИ ЗА МОНТАЖ се намира в гр.София   Сервиз "Фондови жилища"   тел : 02 931 18 36 М-Тел: 0888 935 707 Виваком: 0876 11 44 70 Глобул: 0896 522 188 Адрес: гр. София, кв."Фондови жилища", улица...

Прочети още...

slide

За Фирмата

  Фирма Б&Е - Алармени Системи  е частна компания основана през 1998 г. от братя Иванови .  Фирмата е посветила  дейността си върху охраната и сигурността на Вашите Автомобили,   Домове и...

Прочети още...

 


Как ни мамят застрахователите ?!

Все повече хора си търсят правата по съдебен път срещу застрахователи, отказали да им изплатят обезщетения, твърди в интервю за БТА адвокат Деян Николов, който от години се занимава със застрахователно право.

По думите му специално при кражбата на автомобили около 80% от решенията на съда са в полза на застрахованите.

Най-много дела има за застраховката "Гражданска отговорност" и за пострадали при катастрофи лица, тъй като това са масовите случаи, уточнява адвокат Николов.

Справка на Софийския градски съд (СГС) категорично потвърждава тази тенденция.

Хората не бива да се притесняват, че ако водят дело срещу застраховател, се изправят срещу

една голяма корпорация със скъпо платени адвокати

и това предварително накланя везните в полза на застрахователите, категоричен е специалистът.

Хората се притеснявали, че ако заведат дело, това щяло да им струва много средства, нерви и време, без да е ясен крайният изход.

Според адвоката, обаче, "един компетентен юрист винаги може да ги посъветва дали си струва да водят подобно дело", а при успешна развръзка застрахователят възстановява всички разходи, плюс начислените лихви за цялото забавяне на плащането.

Единственият начин застраховател да бъде принуден плати обезщетение, което доброволно не желае да даде, е да бъде осъден от българския съд, категоричен е адвокат Николов.

Според него все повече назрява необходимостта от промени в Кодекса за застраховането, тъй като сега там е записано, че застрахователят има право да откаже плащане, ако е налице неизпълнено от застрахования задължение - а това, според експерта, е "значително с оглед интереса на застрахователя".

Тоест едва ли не застрахователят сам трябва да преценява,дали това неизпълнено условие е значително за неговия интерес или не, пояснява адвокат Николов.

Друга масова практика, която много често застрахователите използвали при щета по "Гражданска отговорност", било да задължават хората да подписват предварително споразумения, за да си получат сумите.

Те много често се възползвали от въпросната празнота в закона и не давали доброволно пари освен ако нямало споразумение, че след това няма да бъдат съдени за по-голяма сума.

Застрахователите много често предлагат 2-3 пъти по-ниска сума

на пострадали по "Гражданска отговорност" от тази, която може да се получи от съда, смята адвокат Николов.

Кои са най-често използваните трикове от застрахователите, за да откажат обезщетение?

По отношение на "Гражданска отговорност", особено при смъртни случаи, застрахователите предлагат споразумение с изплащане на много ниска сума на наследниците, като ги карат да подпишат документ, че ще им изплатят някакви средства, но по-нататък те няма да имат абсолютно никакви претенции, обяснява Деян Николов.

По отношение на застраховката "Каско" се прилагал друг трик:

например в общите условия има клауза, че автомобилът трябва да мине оглед и заснемане от застрахователя, за да влезе в сила полицата. След първия оглед и заснемане, обаче, застрахователят казвал: "Ние миналата година ги правихме, тази няма нужда".

Когато след време се случи нещо, например откраднат колата, застрахователят отказва обезщетение с мотива, че не е изпълнено въпросното общо условие.

Едно от най-честите основания за отказ при кражба на автомобил е, че при завеждане на щетата застрахованият не е предоставил документ, който е длъжен да представи съгласно общите условия - например малкия талон.

Често се случва той да е останал в самия откраднат автомобил, а това автоматично да доведе до отказ за изплащане на обезщетение. По думите на адвокат Николов практиката по подобни дела показва, че в тези случаи

отказът не се приема за основателен от съда,

тъй като неизпълнение на задължение на застрахования по застрахователния договор не е достатъчно, за да бъде постановен отказ по щетата.

Съгласно съдебната практика, освен да е предвидено в договора, такова неизпълнение следва да е и в пряка причинно-следствена връзка с понесените вреди.

Често застрахователите убеждават, че не е нужно някои от общите условия да се изпълнят и че полицата си важи и без тях - но след застрахователно събитие отказват пари именно на това основание, посочва експертът.

Друг често използван мотив за отказ бил липсата на допълнително монтирана алармена система на автомобила ! В общите условия на някои застрахователи е посочено, че рискът "кражба" се покрива само ако застрахованото МПС е снабдено с такава система, но същевременно в самата полица е изрично посочено, че застраховката покрива риска "кражба" или че е с "пълно Каско", което включва и риска "кражба".

При наличие на противоречие между полицата и общите условия, законът предвижда да се прилага уговореното в полицата, пояснява адвокатът. Още повече, че застрахователят не може да обосновава отказа си с факт, който му е бил известен още преди сключването на застрахователния договор.

При зачестилите напоследък палежи на коли също има уловки,

тъй като и там трябва да се четат внимателно общите условия на застрахователите, препоръчва юристът, според когото някои от тях покриват само умишления палеж, а други НЕ покриват само него.

Въпросът е, че дали един палеж е умишлен или не невинаги може да се докаже, тъй като докато не бъде намерен самият извършител, наказателното дело се спира срещу "неизвестен извършител".

Често застрахователите прехвърлят вината за палежа към клиента си, като го обвиняват, че е оставил автомобила си без надзор до някакъв огнеизточник или пък е създал предпоставки за късо съединение, посочва юристът.

Нека обаче се има предвид, че застрахователят трябва да докаже в съда, че е имало предпоставки за груба небрежност от страна на клиента и именно от това е последвало даденото събитие, допълва адвокат Деян Николов.

Последно променен на Сряда, 01 Февруари 2012 15:02
 
Спечелете отстъпка 5% като харесате нашият сайт във Facebook !

Уважаеми клиенти ,фирма Б&Е ще дава отстъпка от 5% на всеки наш бъдещ клиент, който е харесал нашата страница във Facebook -  http://www.facebook.com/alsys.info ! Единственото,което трябва да направите е да се логнете с Вашия профил във Facebook и да харесате страницата ни ! След това заповядайте в нашият сервиз и ни уведомете, че сте спечелили отстъпка за да я получите . Специалната отстъпка не важи за промоционални стоки и продукти !

 

 

http://www.facebook.com/alsys.info

Последно променен на Вторник, 24 Април 2012 00:42
 
Ново - Всякакви застраховки в АРМЕЕЦ

 

Уважаеми клиенти, вече може да се възползвате от комплексната ни услуга, която предлагаме за монтаж на Автоаларма и сключване на застраховка Автокаско и Гражданска отговорност на изключително преференциални цени с отстъпки до 25 % от цената ! Всеки клиент, закупил и монтирал автоаларма в нашият сервиз и сключил застраховка Автокаско или гражданска отговорност в застрахователна компания Армеец ще получи отстъпка от цената на Автоалармата или застраховката до 25 % !!! Предлагаме и всякакви други видове към застрахователна компания Армеец- Домашно имущество, застраховка живот, зелени карти и други. Възползвайте се от пакетното ни предложение за автоаларми, алармени системи и застраховка и получете Вашата отстъпка на място,веднага в нашият сервиз !

Последно променен на Четвъртък, 04 Август 2011 00:47
 
НОВО : Безжичен Парктроник с LCD дисплей

Уважаеми клиенти, вече предлагаме за Вас безжични Парктроник системи с 4 или 8 датчика, които могат да бъдат боядисани в желания от Вас цвят. Дисплея е безжичен LCD и не е нужно прекарване на кабели от централата на Парктроника до него. Този Парктроник предупреждава със звук наближаващото препятствие до автомобила, както и Ви показва на дисплея колко разстояние имате в сантиметри. Плюс всичко това, цвета на дисплея се променя в три цвята в зависимост от това колко близо сте до препятсвието - зелено, оранжево и червено !

Заповядайте в нашият сервиз и си монтирайте Парктроник система за да паркирате спокойно и безпрепятсвено своят автомобил !!!

Линк към продукта с подробна информация :

http://alsys.info/AVTOAKSESOARI/Bezjichen-Parktronik-s-displey.html

 

Последно променен на Понеделник, 27 Юни 2011 14:55
 
Устройство (Модул) за Автоматично включване на ФАРОВЕТЕ през деня !!!

АКЦИЯ СВЕТЛИНА - УСТРОЙСТВО ЗА АВТОМАТИЧНО ВКЛЮЧВАНЕ И ИЗКЛЮЧВАНЕ НА ФАРОВЕТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ ОТ Б&Е


Промоционална цена с безплатен МОНТАЖ : 45 лв.


 

Започва акция светлина! Подгответе автомобила си за  задължителното шофиране с включени фарове през деня с устройство за Автоматично включване и изключване на фаровете ! 

Линк към статията : http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5028711


Вече влезна  в сила приетия  закон за задължително каране на фарове и през деня, ето защо Ви предлагаме новото ни устройство за Автоматично включване и изключване на фаровете на автомобила !

Специално разработеното от нас устройство служи за автоматично включване на късите светлини на автомобила  след стартиране на двигателя на автомобила (не се включват още при подаване на контакт и  по време на въртене на стартер, а чак след като колата запали) . По този начин Вие никога няма как да забравите да си включите фаровете през деня и да отнесете глоба и АКТ от КАТ , също така НИКОГА няма за въртите стартера на вече запалени фарове, защото така значително се съкращава живота на акумулатора  Всички знаем, че постоянно забравяме да си включим фаровете през деня  и органите на реда само това чакат ! Също така няма шанс за забравите фаровете пуснати през деня, защото след изключване на двигателя на автомобила, устройството ще угаси фаровете автоматично . С нашето устройство за автоматично включване и изключване на фаровете ще спестите не само нерви, но и доста пари от глоби от КАТ, като само един написан акт е повече от цената на самото устройство !!!

Затова не чакайте, изпреварете събитията и се подгответе  със нашето устройство за включване и изключване на фаровете и карайте спокойно без да се притеснявате от глоби и актове !

*Възможно е цената да бъде различна за някои марки и модели автомобили !

 


 

Линк с пълна информация :

http://аларми.com/Avtoaksesoari/Ustroystvo-za-Avtomatichno-vklyuchvane-na-Farovete.html

Последно променен на Сряда, 18 Юни 2014 12:26
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща > Край >>

Страница 6 от 7