Аларми и Алармени Системи

slide

Местоположение на фирмата

СЕРВИЗЪТ НИ ЗА МОНТАЖ се намира в гр.София   Сервиз "Фондови жилища"   Телефони за контакт : А 1 : 0888 935 707 Виваком : 0876 11 44 70 Теленор : 0896 522 188 Стационарен : 02 931...

Прочети още...

slide

За Фирмата

  Фирма Б&Е - Алармени Системи  е частна компания основана през 1998 г. от братя Иванови .  Фирмата е посветила  дейността си върху охраната и сигурността на Вашите Автомобили,   Домове и...

Прочети още...

 


Бъдете внимателни: Скочил е ръстът на кражбите на коли

Повечето от крадените автомобили се продават на части, защото така крадците печелят много повече, отколкото да продадат откраднатата кола

Сериозен ръст в кражбите на коли, отчитат от МВР. Само за миналата година тези престъпления са скочили със 7%.
Полицаите казват, че и разкритите са се увеличили. Ръстът в кражбите на коли е сериозен. Само за миналата година са отмъкнати близо 3500 автомобила. Повечето от тях се продават на части, защото така крадците печелят много повече, отколкото да продадат откраднатата кола.
Именно затова МВР иска промяна в закона, съобщава Нова ТВ.
Принципно нещата са много прости, казва Дарин Богданов, който е в бранша от 18 години.
„Стига да гледа експерт, там е рамата и се вижда дали е пренабиван номерът или купето е рязано, за да се сложи друга табела. Също така добре се продават двигателите. Това е номерът, той може да се проследи, да се види дали е набиван”, обяснява собственикът на автоморга.
И въпреки това около 2700 коли са откраднати, разфасовани и продадени на части миналата година. Бизнесът на черно процъфтява.
„Там няма излишни разходи, частите са здрави, а не от катастрофирали. При крадените коли частите са здрави, а това създава по-добра почва за бързо реализиране и по-скъпо”, обяснява Богданов.
„Един човечец си е събрал пари, крадат го, частите отиват в моргите и на части може да стигне до 15 хил. лева, това налива енергия в машината на престъпниците”, обяснява Христо Терзийски – ГДНП.
Полицаите искат по-строги мерки.
„Искаме да отпадне временното ползване на МПС-то, да регламентираме реда на автокъщите и моргите, да има регламент за получаване на авточасти, поне да доближим реда за черни и цветни метали”, обясни Христо Терзийски.
Най-голям обаче остава проблемът с продажбата на авточасти в интернет, където никой не контролира пазара.
Никой не се интересува и дали фарът, който си купува е краден. А и да се интересува, няма как да разбере.
„Обръщам се към гражданите да внимават при закупуването на тези части, ако имат съмнения да не ги купуват.
Водеща е и цената, не може един двигател да е 50 лева”, заявява Младен Маринов от СДВР.
И така полицаи и хора от бранша искат по-строг контрол за автоморгите и сервизите, а докато те влязат в сила, отчитаме статистика, а тя е че 80% от откраднатите коли се продават на части.

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bydete-vnimatelni-skochil-e-rystyt-na-krazhbite-na-koli-6049562

 
Автоджамбазите се активизираха – над 3600 коли са задигнати от началото на 2015-та

http://www.blitz.bg/news/article/379330

 

 

Бум на кражбите на коли у нас. Близо 9 процента повече са откраднатите автомобили през 2015-а в сравнение с миналата година.От началото на годината досега у нас са откраднати над 3600 коли, с 600 повече от 2014-а.
Най-много са посегателствата в София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщава bTV.Има и любопитни прецеденти - най-драстичният скок на автокражби е в Смолян - 220%. Миналата година оттам са откраднати 4 автомобила, а сега - 13.
В Силистра също има 200% ръст - от 6 през 2014-а сега посегателствата са 18.Една от причините, заради които има ръст в автокражбите, е, че дори и да хванат крадец, полицаите много трудно могат да съберат доказателства срещу него.
„Отнемат даден автомобил, откарват го в даден гараж в столицата, разглобява се, после авточастите се разпродават по автоморги и така автомобилът изчезва”, разясни Пламен Максимов от сектор „Престъпления, свързани с МПС" - СДВР.За автоморгите, които пласират части от разфасованите коли, също няма нито закон, нито контрол, твърдят полицаи.
А печалбите са огромни.„Той ако го купи за 1500, към 3 до 4 хиляди лева му е печалбата. Като затвори кръга, направете си сметката за 10 автомобила. Сумата става огромна, към 30-40 хиляди лева на месец”, изчисли Максимов.

Последно променен на Вторник, 08 Декември 2015 20:13
продължава> [Автоджамбазите се активизираха – над 3600 коли са задигнати от началото на 2015-та]
 
премахване и отключване на фабрични имобилайзери на всички модели автомобили !

 

 

Уважаеми Клиенти, вече предлагаме софтуерно  отключване ,както  и премахване на фабрични имобилайзери на ВСИЧКИ видове автомобили  (IMMO-OFF) . Това се налага когато закупите компютър втора употреба за да се адаптира към вашия  имобилайзер трябва да се отключи (Върджин памет) или има проблем с имобилайзера тогава се налага изключване. Цената зависи от компютъра (ECU) на автомобила и от марката и модела на самият автомобил. Също така е важно дали автомобила ще бъде докаран при нас в сервиза или ще желаете посещание при Вас на място ! За повече информация и въпроси можете да се свържете с нас на посочените в сайта телефони за контакти .

 

 

 
Заглушители за автоаларми се появиха свободно за продан - как да се предпазим !
Сайтовете за шпионска техника бележат връх на печалбите, необезпокоявани от полицията !
Устройства за извършване на тежки криминални престъпления се продават свободно в Интернет. Сайтовете за шпионска техника бележат връх в печалбите, необезпокоявани от полицията. В такъв сайт например може да си закупите заглушител за автоаларми и спокойно да оберете произволно избран от вас автомобил .В радиус от 10 до 100 м от паркирания Ви автомобил може да дебне недоброжелател с н. нар. "тапа" или устройство за заглушаване на сигнал. "То излъчва т. нар. "бял шум" и по този начин всякакви GPS системи, алармени системи, домашни охранителни ситеми за СОТ се заглушават", коментира собственикът на сервиз Автоаларми и Алармени системи - Б & Е -  Борислав Иванов.Крадците, решили да оберат колата Ви с помощта на тапа действат обикновено в група  до трима души. Един работи с устройството, друг следи да не се върнете, а трети претърсва автомобила. Най-често този тип обири се правят на паркингите на големите магазини. Оказва се с, че с устройството може да се снабди всеки, който пожелае, стига да разполага със сума между 75 и 350 лв.

Затова експертите дават няколко съвета. На първо място, винаги проверявайте дали сте чули звуковия сигнал от Алармата на автомобила . Също така за предпочитане е винаги да включвате и изключвате Алармената система на автомобила от близко разстояние на няколко метра от автомобила, за да не може сигналът да бъде заглушен или записана честотата на дистанционното на алармата. В случай ,че направите няколко опита да заключите автомобила си с дистанционното на Вашата Автоаларма (Алармена система) и ако не се получава, това е почти сигурен знак ,че някъде наоколо около Вас се опитват да Ви заглушат дистанционното на алармата. В такива случаи, просто запалете и преместете автомобила на друго място. След като го преместите и в случай,че алармата се задейства и включи нормално, значи сте били обект на опит за заглушаване и кражба !!!

 

http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8/%D0%97%D0%B0%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%BD_l.n_i.90689_c.26.html#.Vgha5vntmko

 

Последно променен на Понеделник, 28 Септември 2015 13:38
 
По шест автомобила средно се крадат в София всеки ден

Всеки ден в София се крадат средно по шест автомобила, сочи стряскаща статистика на МВР.

Близо 1000 автомобила са откраднати в столицата от началото на годината.

"От година и половина се крадат коли главно от среден и нисък клас, произведени около 2001-2004 г. След това се транспортират до депо, разкомплектоват се на части и се пласират по моргите", обяснява за Нова ТВ Ангел Бадънков от сектора за борба с кражбите на коли.

Моргите се водят на фиктивни лица, а всъщност са собственост на автокрадци.

РЕКЛАМА

"Карат един контейнер с части, например от Италия, и имат документи за този контейнер. Тези авточасти се пласират за един месец, а с този документ те работят пет години", обяснява Бадънков.

Автоморгите твърдят, че проблемът не е при тях, а крадените части се пласират по интернет.

Те смятат, че трябва да вземем пример от Румъния. Там, когато открият и една крадена част, властите затварят цялата автоморга.

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/po-shest-avtomobila-sredno-se-kradat-v-sofiia-vseki-den-6037548

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща > Край >>

Страница 3 от 8