Аларми и Алармени Системи

slide

Местоположение на фирмата

СЕРВИЗЪТ НИ ЗА МОНТАЖ се намира в гр.София   Сервиз "Фондови жилища"   Телефони за контакт : А 1 : 0888 935 707 Виваком : 0876 11 44 70 Теленор : 0896 522 188 Стационарен : 02 931...

Прочети още...

slide

За Фирмата

  Фирма Б&Е - Алармени Системи  е частна компания основана през 1998 г. от братя Иванови .  Фирмата е посветила  дейността си върху охраната и сигурността на Вашите Автомобили,   Домове и...

Прочети още...

 
Евтина или скъпа автоаларма ?!

За какво да си монтирам хубава (скъпа) автоаларма , та нали имам застраховка Каско на колата ?!!

Такова разсъждение на пръв поглед изглежда логично и правилно, нали застрахователя ще покрие всички щети , нали е пълно каско? Да , но само на пръв поглед. Ако се задълбочите малко повече ще се убедите че такова твърдение е доста повърхностно...Всички автоаларми вършат работа, но някои по-добра , други не ! За това помислете добре дали да си монтирате най-евтината авто аларма или да заложите на малко по-скъпа и качествена автоаларма, но да знаете, че шанса да се повреди по-бързо е доста по-малък, а глезотийките и екстрите на по-скъпите автоаларми като управление на централно заключване, вдигане на ел. стъкла и т.н. са доста полезни и определено вършат по-добра работа. В крайна сметка всички автоаларми имат принос за защитата на автомобилът Ви, но всеки сам трябва да прецени за себе си каква автоаларма иска да има и какви функции и възможности да има тя....все пак покупката на автоаларми общо взето е само веднъж и не е като да си купувате всеки ден хляб или мляко, за това си заслужава да дадете малко повече пари, но да имате наистина това, от което имате нужда, защото всяка една автоаларма е създадена да ни служи и помага, а не ние на нея...

 

 

Първия важен проблем който каското не решава е кражбата на цели детайли - например кражбата на огледала, фарове, джанти, гуми. Ако погледнете по-внимателно застрахователната си полицата ще се убедите че ако детайлът е откраднат цялостно и няма остатъци от него застрахователната компания няма да ви даде нито стотинка. В практиката си имаме клиенти които преди да вземат по-сериозни мерки почти всеки месец купуваха странични огледала (а те струват точно колкото една аларма).

 

Следващото нещо е че ако колата е ударена на паркинг или друго място, но от неизвестен извършител щетата не се покрива на 100% . Просто застрахователя в този случай няма към кого да предяви иск (за разлика от случай на катастрофа с протокол от КАТ) и трябва да бръкне във собствения си джоб - а той не обича да го прави. Ако автомобила има надеждна и качествена  автоаларма , то собственика му веднага научава за произшествието, което се е случило в негово отсъствие и в повечето случаи успява да задържи невнимателния шофьор който го е извършил. Някой ще каже - ами ако не мога да го задържа? Тогава просто запишете номера му, намерете един свидетел и се обадете в полицията - останалото е тяхна работа.

 

В този случай извършителя е известен и обезщетението е 100%. Но нека погледнем и от друг ъгъл - дори да имате 100% покритие на зверски изкъртеното ви огледало, дали това ще ви обезщети напълно? Дали някой ще ви плати цялото време и нерви които ще изразходвате докато получите парите за щетата , след това търсите ново огледало и накрая търсите монтьор който да ви го монтира, като през цялото това време карате колата си без странично огледало рискувайки да ви глобят или по-лошо - да катастрофирате? А от опит знаем че разпищялата се алармена система често спасява нещастното ви огледало. Има и още нещо - ако близо един до друг са паркирани два еднакви автомобила единия от които има достатъчно надеждна охранителна система, а другия има най-евтината или никаква - как мислите кой автомобил ще избере крадеца за деянието си? Нима би рискувал за едно огледало да вдигне шум, да привлече внимание и да си навлече куп други беди, ако може да си свърши работата тихо и незабележимо?

И накрая най-важния аргумент на всички които харесват и обичат колите си : наистина могат да им откраднат някоя "дреболия" - стъкло или фар, но щом са застраховани в "БУЛИНС" то никой няма да посмее да открадне цялата кола. Хайде пак да помислим заедно - всички застрахователи без изключение предявяват изискването автомобила който застраховат задължително да има монтирана алармена система. Ако "БУЛИНС" бяха толкова сигурни в себе си, нямаше ли да се откажат от това изискване и да привлекат допълнително огромно количество нискобюджетни клиенти които с удоволствие ще си спестят 70-те лева за най-евтината аларма? Те не го правят нали? И последно - ако все пак ви откраднат кола която е застрахована знаете ли какво се случва?

 

Първо се изчаква някакъв срок, като минимума е три месеца преди да получите каквото и да е обезщетение (това е залегнало в договора на всички застрахователи). През това време ще трябва да използувате таксита или градския транспорт.След това има още много разправии докато накрая получите някаква сума. Ако имате щастието (или нещастието ) през тези три месеца колата ви да бъде открита, тя задължително ще престои още поне шест месеца на някой от паркингите на МВР. Направете справка ако не вярвате. Ето извадка от пресата.

Най-добрите мерки които могат да се вземат са превантивните - най-добре кражбата въобще да не се състои, вместо да се надявате някой да ви обезщетява за нея. А най-добрата превантивна мярка е монтажа на надеждна и качествена автоаларма !


Последно променен на Неделя, 01 Май 2011 01:01