Аларми и Алармени Системи

Местоположение на фирмата

СЕРВИЗЪТ НИ ЗА МОНТАЖ се намира в гр.София   https://goo.gl/maps/f7MsZVbZLhcTxH9d6 GPS Координати : 42.713866, 23.305052 Телефони за контакт : Виваком : 0876 11 44 70 А1 : 0888 935 707   Адрес: гр. София, жк.Фондови жилища, ул.Скопие, бл.213А...

Прочети още...

slide

За Фирмата

  Фирма Б&Е - Алармени Системи  е частна компания основана през 1998 г. от братя Иванови .  Фирмата е посветила  дейността си върху охраната и сигурността на Вашите Автомобили,   Домове и...

Прочети още...

 
Автоджамбазите се активизираха – над 3600 коли са задигнати от началото на 2015-та

http://www.blitz.bg/news/article/379330

 

 

Бум на кражбите на коли у нас. Близо 9 процента повече са откраднатите автомобили през 2015-а в сравнение с миналата година.От началото на годината досега у нас са откраднати над 3600 коли, с 600 повече от 2014-а.
Най-много са посегателствата в София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщава bTV.Има и любопитни прецеденти - най-драстичният скок на автокражби е в Смолян - 220%. Миналата година оттам са откраднати 4 автомобила, а сега - 13.
В Силистра също има 200% ръст - от 6 през 2014-а сега посегателствата са 18.Една от причините, заради които има ръст в автокражбите, е, че дори и да хванат крадец, полицаите много трудно могат да съберат доказателства срещу него.
„Отнемат даден автомобил, откарват го в даден гараж в столицата, разглобява се, после авточастите се разпродават по автоморги и така автомобилът изчезва”, разясни Пламен Максимов от сектор „Престъпления, свързани с МПС" - СДВР.За автоморгите, които пласират части от разфасованите коли, също няма нито закон, нито контрол, твърдят полицаи.
А печалбите са огромни.„Той ако го купи за 1500, към 3 до 4 хиляди лева му е печалбата. Като затвори кръга, направете си сметката за 10 автомобила. Сумата става огромна, към 30-40 хиляди лева на месец”, изчисли Максимов.


За да дадат един крадец на прокурор, полицаите трябва да го хванат не да разбива колата, а да я кара. Трябва да има самопризнание, а също и свидетел. Това изискват текстовете от закона, които са от 1968 година. И въпреки че са внесли предложения в парламента, те още не са гласувани.
Другата схема е скъпи возила да се продават с фалшифицирани документи. Точно на такава акция присъства екипът ни.В столичния квартал „Бъкстон” един от оперативните екипи открива подозрителна кола.Оперативен работник ни съобщава, че има сигнал, че автомобилът е обявен за издирване. За момента сигналът е потвърден.
Съмнителната кола е откарана за експертен оглед в полицията.При проверката на двигателя, рамата и документите се оказва, че е открадната в Испания и препродадена у нас. Случаят се разследва.
Полицаите, които разследват автокражбите, се надяват парламентът да гласува скоро поправки в закона, които да криминализират не само шофирането на крадена кола, но и разбиването й. Твърдят, че така ще им е по-лесно да предават автокрадците на прокуратурата.

 

Последно променен на Вторник, 08 Декември 2015 20:13